Llenguatge, comunicació oral i escrita

El llenguatge és el instrument que ens servim els humans per comunicar els nostres sentiments, desitjos, estats d'ànim, experiències necessitats…

Els homes i les dones utilitzem preferentment el llenguatge de la paraula en les seves dues branques, la oral i la escrita.

Quan parlem de comunicació oral, pensem en missatges per medi de la paraula parlada.

Per portar a terme la comunicació oral ens fem servei del llenguatge (el que intentem que el nostre receptor origen conegui)

La comunicació oral no està reduïda al camp de la família, amics,... sinó que també de vegades la necessitem per l'escola, presentacions, entrevistes de treball... que necessiten major precisió i responsabilitat en el que diu. Tan mateix es reforçarà amb la comunicació no verbal (els missatges que dona el nostre cos: ulls, cara, mans, to de veu, etc.)

D'altra banda, parlem de la comunicació escrita, consisteix en la transcripció de missatges mitjançant la escriptura. Millora la nostra comunicació l'ús correcte de l' idioma, ja que ens ajudarà a fer-nos entendre a la nostra activitat diària. Conseqüència, val la pena esforçar-se per vèncer els obstacles o dificultats que sorgeixen a l'hora d'expressar-se el nostre sentit, per tal de que no hi hagi diferències en el que pensem i el que escrivim. Hem de intentar expressar correctament el màxim de idees amb el mínim de paraules. Ës a dir no ens podem expressar en espiral, donant voltes i voltes al nostre raonament

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments