Treball en grup: VIQUIPÈDIA


Sense dubtar ni una mica puc dir que la Viqui és molt útil per les tasques de un estudiant, poses un nom en concret i ja està la info més ràpida no és pot tenir. Sabem que és una bona eina en constant modificació i actualització.

Podem dir que té detractors i partidaris en el seu camp. El nombre de visites és molt gran, el seu model és bassa en la col.laboració de voluntaris escriptors que ofereixen de forma desinteressada el seu treball i coneixements. (Lo que se diria "por amor al arte ...")

Hi ha entrades sobre qualsevol tema, algunes entrades tenen temes tan especials que no trobaries mai en una enciclopèdia normal.

És una enciclopèdia en format digital, sense paper, sense enquadernació...

Segons un estudi del 2005, de la revista Nature, es va comparar la Viquipèdia amb l'Enciclopèdia britànica i el resultat era que la qualitat era molt semblant. Amb la millora que la Viquipèdia corregeix els errors en temps real ja que els mateixos col·laboradors són correctors.

Si em de trobar un punt dèbil, podríem dir que les persones que editen no han de demostrar uns coneixements o ser un expert en el tema i diguem que ningú es fa responsable del possibles errors. ( Encara que has de registrar-te per poder editar...) la informació no ha estat confirmada, sí que existeix una revisió per part d'un grup (sobre tot per evitar gracietes o paraules passades de voltes, però puc assegurar que tarden minuts en ser eliminats)

La Enciclopèdia Britànica, que li surt foc pels queixals, opina que la Viqui és fluixa i que els seus articles semblen escrits per nois d'institut. És cert que alguns texts són massa col.loquials, però és això el que fa que pugui ser més fàcil de llegir (qui vulgui un estudi precís potser haurà de consultar d'altres pàgines més tècniques)La Viqui serveix per tenir una visió de conjunt del tema cercat.

Gràcies a la pràctica en grup nosaltres hem col.laborat amb una entrada sobre activitats extraescolars, prova superada!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments