NOV 09 - ACTIVITAT 1: CONFERÈNCIA (E. Bosch)


El passat dilluns vam gaudir de la presència de l'Eulàlia Bosch a la nostra facultat, ja que ens va oferir la conferència titulada: FER DE MESTRE.
Eulalia Bosch és filosofa i professora Ha escrit diversos llibres, articles… relacionats amb el món de l'educació.
La seva experiència fa que conegui molt bé el món educatiu i tots els membres que es troben (els mestres, els alumnes, els infants, les famílies)
"Fer de mestres", el perquè d'aquesta conferencia és entenedor. Comencem un camí, és més que una professió ja que necessita d'una reflexió constant.
S'ha d'entendre l'ofici i reflexionar-hi, tenint en compte que aquest ofici està relacionat amb el conjunt total de la societat. Eulalia Bosch ens fa reflexionar sobre quin és el rol de l'adult com a educador dels nens i nenes, i el com hi ha un procés constant d' autoaprenentage ja que gràcies als nens podem ampliar el nostre coneixement. Parla de la interacció entre mestre-alumne. Tan mateix, tenint en compte que els nens estan creixent i alhora que nosaltres també creixem com a mestres. De fet la filosofia de la ponent és valorar molt més la paraula del nen, ens fa veure que no només són nens, sinó que gràcies a ells podem ampliar el nostre coneixement. Els nens i els adults aprenem junts.
Ens ha parlat de l'Any Cerdà, un projecte que dóna molta importància a les escoles, i en el que aquestes han estat incloses dins el mapa de la ciutat.
L'Eulàlia fa referència a la següent pàgina: www.anycerda.org
Una pàgina web on podem trobar els llocs peculiars que identifiquen la ciutat.
En referència a aquesta aportació just aquesta setmana podem llegir un article relacionat al diari "el pais"
També l'escriptora fa referència a les Arts ( la pintura, l'escultura, l'arquitectura i la música).
-cal dir que a la meva visita a l'escola El Puig, també vaig poder sentir l'aportació de l'Eulalia Bosch com a referència al treball de projectes, en concret de l'artista Oteiza -Les arts mantenen oberta la curiositat dels nens. Permeten emocionar-se, aconseguir que la curiositat obri la porta del món dels nens i nenes.
E. Bosch planteja les experiències i relacions quotidianes com a factors importants a la tasca educativa, i ens dona la visió dels infants com a referent constant.
Quan parlem d'educació escolar cal tenir present que aquests nens estan davant nostre per a créixer.
La seva etapa de creixement és diferent per a tothom.No oblidem que compartim un camí amb ells, creieu que som companys de viatge?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments