WEB 2.0


La web 2.0. es, simplificadamente, un movimiento que pretende convertirse en una actitud (estética y tecnológicamente) y que se caracteriza por estar abierto a las últimas tendencias y a todos los avances técnicos posibles con el fin de facilitar al usuario la navegación y hacer que su experiencia en Internet sea lo más rica posible.
Pero, sobre todo, la web 2.0. es una cosa: es la participación de los usuarios en Internet

He trobat aquesta definició a internet, no és una definició perfecta, de fet no crec que ningú tingui una definició perfecte de Web 2.0

Tal i com ens deixa veure les imatges treballades a classe, la web 2.0 és sobretot la participació de l’usuari. Compartició de fotos, vídeos, continguts i gustos en general.Tot, continguts de l’usuari i continguts creats per l’usuari, l’usuari té el poder.

(oposat a la web 2.0 seria un diari de paper, on la informació té una única direcció).

La Web 2.0 és una forma de referir-se al canvi produït a internet, ara bi-direccional, liderat per una serie de serveis i que alhora permet que l’usuari d’un servei a la vegada fos autor del mateix.

objectiu: Col.laborar i compartir.

comentari imatge:
(...)
L'any 2009 molta més gent taronja!!! realment ha canviat la imatge, la gent que no publica res a la xarxa ja és una minoria. Ara hi ha molta brossa, hi ha menys qualitat


TROBA LES 4 DIFERÈNCIES entre W1.0 i W2.0 :
  • .-els usuaris també poden pujar cosesper ex. wikipedia, pàg web, youtube, flick per penjar fotos a l'abast de tothom, bloc// tots podem editardiferencia entre compartir i publicar
  • .- els continguts, abans bàsicament escriure, els continguts deixen de ser textuals i passen a ser multimèdia (eines més versàtils)
  • .- RSS
  • .-CONEXIÓ ENTRE USUARIS ens comuniquem mitjançant facebook, amb xarxes d'"amistats" que ens uneixen-en relació al accés de la informació, sindicació de continguts, et dona una informació més ràpida de la info."tiulars de informació". Jo vaig cap a la info i la info ve cap a mi. Hi ha mecanismes que fan que la info vingui cap a mi, per ex. llista de blocs (gadget de blogger) ens arriba la ultima intervenció de la llista. (subscriure't a la pàg, quan hi ha una actualització tu rebs una informació. Llista de distribució, un altre exemple, una llista de correu de gent interessada per aquest tema (per interessos comuns)eines que et permeten accedir a una informació (per ex infojobs, que t'apuntes i dius els teus interessos i t'arriba info diferents)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments